Miért érdemes fóliáztatni az üvegfelületeket egy épületen?

Összefoglalva:

  • Hővédelem
  • ragyogásvédelem
  • UV védelem
  • szilánkosodás védelem
  • belátásvédelem
  • megjelenés, dekoráció

Miért fontos a hővédelem?

Az üveg felületeknek az építészetben több funkciója is van. Ezért az építészek szívesen dolgoznak vele. A természetes fény fontos, de manapság a fény nem csak a jótékony hatásáról ismert. A hővédelem egy ismert árnyékolási technika, amellyel jelentős összegeket spórolhatunk, például ha klímát üzemeltetünk. Fontos hogy az épületben illetve helyiségben egyenletes legyen a hőelosztás.

A légkondicionáló árammal működik, ha segítünk neki kevesebb áramot fogyaszt , és gyorsan kifizetődik a fóliázás költsége.

Ragyogás

Nem látja a monitort? A szembe szomszéd olyan szögben nyitotta meg az ablakot ha kinéz vakítja?

Ezek mindennapos dolgok. Az üvegfóliák ez ellen is védenek. Kímélik szemét az erőszakos fénysugaraktól.

UV védelem

Nap mint nap riasztást ad ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, ahol a káros UV sugárzás hatásaira hívják fel a figyelmet. Nem csak bőrünknek hanem szemünknek is védelemre van szüksége az UV sugarak ellen. Sok károsodás okozója, nem csak testi például bőrrák egyik kiváltó oka, de bútoraink, használati tárgyaink is kifakulhatnak, veszítenek színükből.

Szilánkosodás védelem

Ha az ablak törik az nem csak egy biztosítási esemény. Az üvegfóliák egyben tartják az üveget ha valamilyen fizikai behatás éri, így a balesetek megelőzésében is fontos szerepet játszanak.

Dekoráció és belátásvédelem

Egy jól elhelyezett fólia az erkélyen, ablakon feldobja a legegyszerűbb házat is. Azon kívül a kíváncsi szemek elől is elrejti a belsőt.