Biztonsági fólia

Amikor biztonsági fóliáról beszélünk akkor nem csak a betörésvédelemre, hanem a balesetvédelemre, munkavédelemre is gondolunk. A legelterjedtebb változatuk a víztiszta (színtelen) megjelenés, de vastagságukban és szakító szilárdságukban különbözőek. A színezett biztonsági fóliák hő-és fényvédő tulajdonsággal is rendelkeznek.

Alkalmazásuk során a biztonsági szerepük mellett hővédelmet, ragyogás-, és UV védelmet is biztosítanak.

A biztonsági fóliák beltéri anyagok. Telepítésük az üveg belső oldalára történik. Baleset megelőzés szempontjából pl. egy beltéri üvegezett ajtó esetében a fólia ragasztása mind a két oldalról kívánatos.

A fóliák baleset- és munkavédelem szempontjából a törött üveget egyben tartják, így nem engedi hogy a szilánkokra tört üveg kiforduljon a helyéről. A biztonsági üveg vagy a biztonsági fóliával ellátott üveg mára már követelmény a közintézményekben és iskolákban is.

A házunk, autónk leggyengébb pontja az üvegfelület, itt a legkönnyebb behatolni. Így értékeink veszélybe kerülhetnek. A Magyar Biztosítók Szövetsége ajánlása kiterjed a biztonsági fóliákra is.

A fóliákat betörés késleltető mechanikai védelemként elfogadják a biztosítók elektromos riasztórendszerrel történő együttes alkalmazással. A fólia önmagában nem alkalmas a rács kiváltására.

Telepítésüket megelőzően minden kérdésben állunk rendelkezésükre.